Frissen fejtett zöldségből a legfinomabb a lágy, vajas zöldborsókrém.


A selymes, lágy zöldborsókrém friss borsóból a legfinomabb, de szezonon kívül mirelitet is használhatsz hozzá. Kend pirított rozskenyérre!

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg kifejtett zöldborsó
👉 3 evőkanál vajkrém
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 kis csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A borsót fejtsd ki, és forró, sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, de a levéből egy kicsit tegyél félre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, dobd rá a zöldborsót, pár perc alatt futtasd meg rajta, majd kanalazd turmixgépbe. Ízesítsd fokhagymaporral, citromlével, sóval és a borssal, tépd rá a megmosott petrezselyemleveleket, kanalazd hozzá a vajkrémet, és pépesítsd az egészet. Ha túl sűrű, nagyon óvatosan adj hozzá egy keveset a borsó főzőlevéből. Tálald pirítós kenyérrel.