A grillezett csirkemellnek nagyon jót tesz a citromos pác, ami jól átjárja, így a hús belül sem lesz száraz.


A citromos pác bármilyen formában feldobja a grillezett csirkemellet. Most egy fehérboros, zöldfűszeres változatot mutatunk, amelynek egy kis barna cukor ad plusz csavart. Grillrácsok helyett sütőben is készítheted, ebben az esetben nagyjából fél óra kell neki, hogy omlósra puhuljon.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 1 evőkanál barna cukor
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál friss rozmaring
👉 1 evőkanál friss kakukkfű
👉 0.5 dl száraz fehérbor
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 0.5 citrom leve és reszelt héja
👉 só

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és sózd be. Egy kisebb tálban keverd össze a pác hozzávalóit: az olívaolajat a fehérborral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zöldfűszerekkel. A csirkeszeleteket helyezd el egy mély tálban, öntsd nyakon a páclével, alaposan forgasd össze, és lefedve pihentesd egy éjszakát a hűtőben. Másnap helyezd forró grillrácsra, és oldalanként két-három perc alatt süsd puhára. Közben a visszamaradt páclével locsolgasd. Ha inkább sütőben készítenéd, alufóliával letakarva 180 fokon nagyjából fél óra alatt készül el.