A bögrés málnás süti nagyon egyszerűen készül, és alig van vele munka. A tésztája az olvasztott csokinak köszönhetően olyan gazdag.


A csoki és a málna ebben az isteni finom bögrés málnás sütiben is remekül működik együtt. Az egyszerű tésztát a vajban felolvasztott étcsoki dobja fel. Az adagok kimérésére egy háromdecis bögrét használj.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg vaj
👉 20 dkg málna
👉 4 tojás
👉 2 bögre liszt
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 bögre cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 tábla étcsoki (9-10 dkg)
👉 0.5 dl tej

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral és a kakaóval, add hozzá a cukrot és a tejet, és keverd össze. A vajat lassú tűzön olvaszd össze a csokival, kanalazd a masszához, keverd jó össze, majd üsd bele egyenként a tojásokat. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg az alaposan megmosott és lecsöpögtetett málnával, és 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.