Az egyszerű, házias karalábéleves változatosabb lesz, ha egy kis tárkonyt is teszel hozzá.


Megszokott, szeretett, mégis újszerű recept a tárkonyos karalábéleves, ami könnyed bevezetője lehet bármilyen ebédnek. Akkor a legfinomabb, ha nem spórolod ki belőle a tejfölt sem. A tárkonyt mindig a főzés legvégén add hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 karalábé
👉 2 sárgarépa
👉 1 hagyma
👉 1 l alaplé
👉 1 dl tejföl
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál tárkony
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. Amikor megpuhult, add hozzá a megpucolt, felkarikázott répát, és együtt pirítsd egy-két percig. Ez nagyon jól kihozza a répa zamatát. Öntsd fel alaplével, dobd bele a szintén megpucolt, felkockázott karalábét, ízesítsd sóval és borssal, és kis lángon kezdd el főzni. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejfölt keverd el a liszttel és egy kiskanál levessel, és ezzel sűrítsd be. Szórd meg tárkonnyal, forralj rajta egyet, és már tálalhatod is.