Hozzávalók:
1 nagy db cukkini
3 szelet kenyér
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
snidling ízlés szerint
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
10 levél bazsalikom
3 szál petrezselyem
100 g zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kenyér héját eltávolítjuk, a belét szétmorzsoljuk, és a tejben áztatjuk.
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, és félretesszük, kb. negyed órára, amíg levet enged, majd kinyomkodjuk.
Összekeverjük a tojással, a kipréselt fokhagymával, a snidlinggel és a vegetával, valamint néhány apróra vágott bazsalikom levéllel.
Egy tálkába előkészítjük a zsemlemorzsát, és felhevítjük az olajat.
A cukkinis massza nagyon lágy, de ne ijedjünk meg, mert ettől lesz olyan finom habszerű. A kezünkkel vegyünk ki egy adagot, rakjuk a zsemlemorzsába, és óvatosan forgassuk meg benne. Ezután a kiszedőkanálra helyezve, csúsztassuk a forró olajba. Amikor a széle szépen megpirul, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is!