4 tojás sárgája
pici só
3 evőkanál liszt
kevés zsír vagy olaj
2 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
negyed kiló nyers, vagy maradék sült hús (borjú, sertés, szárnyas)
kevés bors
egy deci tejfel
kevés forró vaj, kevés reszelt sajt
Elkészítés:
4 tojássárgáját ízlés szerint sóval kikeverek, a fehérjét kemény habbá
verve hozzáadom és folytonos keverés közt lassan 3 evőkanál lisztet
hintek bele, és sütőben, tepsiben megsütöm.
Kevés zsíron 2 evőkanálnyi reszelt vöröshagymát fonnyasztok és
negyed kiló nyers, vagy maradék sült húst átdarálok, a hagymával együtt
sózva, borsozva egy negyedóráig párolom, azután a tűzről levéve, egy
deci tejfelt keverek bele.Ezt a tölteléket rákenem a kész tésztára,
összesodrom, visszateszem a sütőbe melegedni és forró vajjal leöntve,
reszelt sajttal meghintve tálalom.
0 Megjegyzések