Hozzávalók:
18 cm-es formához

18 dkg kalács/kenyér
5 dl tej
6 dkg margarin
9 dkg cukor
10 dkg mazsola
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához

Elkészítés:
Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak. A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk.

A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk. A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt.

Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig).

10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeletjük.

Elkészítési idő: 40 perc