Hozzávalók:

4 adaghoz:
3 szelet toastkenyér
1/2 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
5 dkg őrőlt mandula
1 tojássárgája
3 ek olívaolaj
só, őrőlt fehérbors
70 dkg sertéslapocka (bevágott zsebbel)
2dl száraz fehérbor
konyhai zsineg

Elkészítés:
A kenyeret kockákra vágjuk. A citrom héját vékonyan lehántjuk, apróra vágjuk és a levét kinyomjuk. A kenyérkockákat, a citromhéjat, 1ek. citromlevet, az áttört fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet,a karikákra vágott újhagymát, a mandulát, a tojássárgáját és 2 ek olívaolajat összekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A masszát a hús zsebébe töltjük, a nyílást a konyhai zsinegel összeöltjük.A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A maradék olajat serpenyőben megforrosítjuk. A húst körös-körül sóval, borssal bedörzsöljük, és mindkét oldalát jól átsütjük. Sütőben kb 1 óráig sütjük. 20 perc múlva a borral felöntjük és a húst időnként meglocsoljuk vele. Ha kész, szeletekre vágjuk és a pecsenyelével tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 600 kcal
Szénhidráttartalom: 10 gramm
Zsírtartalom: 40 gramm