Hozzávalók:
10 dkg vöröshagyma,
30 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa,
1 db zeller,
15 dkg burgonya,
60 dkg strucchús,
10 dkg zsír,
3 db citrom,
25 dkg burgonyás nudli,
3 dkg pirospaprika,
só,
őrölt bors,
tárkony,
finomliszt,
7 dl tejföl.
Elkészítés:
A tisztított és apró kockára vágott vöröshagymát zsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az 1×1 cm-es kockákra vágott húst.
Kérgesre pirítjuk, majd a felkockázott zöldségfélékkel együtt fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután beletesszük ízlés szerinti mennyiségben a tárkonyt, kevés fekete őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, belenyomjuk a négy darabba vágott citromok levét, és a kifacsart citrom héját is beledobjuk.
Kevés ideig még pároljuk fedő nélkül, majd felengedjük csontlével vagy vízzel, és tovább főzzük.
Mielőtt majdnem kész a levesünk, beletesszük a burgonyanudlit (készen kapható mirelit).
A tejfölből és a lisztből félsűrű habarást készítünk, amit óvatosan a levesbe csorgatunk – lassú keverés mellett, nehogy összecsomósodjon.
A levest addig főzzük, míg a nudli fel nem jön a tetejére.
0 Megjegyzések