Hozzávalók:
1 evőkanál rizs
- 1 evőkanál finom liszt
- 1 liter marhahúsleves
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 db tojássárgája
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint só
- 0,5 dl étolaj
- 1 dl tejföl
- 15 dkg burgonya
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- 15 dkg fehérrépa
- 20 dkg sárgarépa
- 2 db zsemle

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst meg a finomra aprított petrezselyemzöldjét, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a
húslevessel, azután az egészet puhára főzzük. A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük, pirított
zsemlekocka betéttel tálaljuk.

Tanácsok:
nagyon finom leves és aránylag kalória szegény!

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 260 kcal