Hozzávalók:
6 személynek:
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 evőkanál joghurt
2 evőkanál kacsazsír vagy libazsír
2 db kisebb burgonya
2 teáskanál só
2 dl langyos víz
1 kávéskanál kristálycukor

A kenéshez:
3 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma

A feltéthez:
10 db tojás
1 szál paraszt  kolbász
1 szál póréhagyma
15 dkg  bacon
50 dkg  sonka
4 db paradicsom
25 dkg trappista sajt

Elkészítés:
A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. 

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva 1 órát kelesztjük. 

A sonkát vékonyan felszeleteljük. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, a kolbászt, a paradicsomot és a tojásokat vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével/. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)