Hozzávalók:
1 kg finomliszt
4 db tojás sárgája
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 teáskanál kristálycukor
25 dkg libazsír vagy kacsazsír
4 kávéskanál durvára darált bors
20 dkg füstölt sonka
10 dkg bacon
A kenéshez:
1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral és 1 evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felkockázott sonkát és bacont, a tejfölt és a kovászt. Összegyúrjuk a tésztát, és meleg helyen 20 percet kelesztjük. Átgyúrjuk, és még fél órát kelesztjük. 

Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra. A tészta tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 15-20 percig pihentetjük, majd felvert egész tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!