Hozzávalók:
A tésztához:
1 dkg élesztő
1 dl tej
5 dkg cukor
35 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg sárgabaracklekvár (lehetőleg házi)
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
A mázhoz:
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 evőkanál tojásfehérje
Elkészítés:
AZ élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi alkotóelemét, összedolgozzuk, 3 cipóra osztjuk.
Az elsőt kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, majd cukorral. Ugyanezt megismételjük a második réteg tészta után is. A harmadik réteget rátesszük, megszurkáljuk, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
Amíg hűl, elkészítjük a mázat. A kakaóport a cukorral és kb. 3-4 evőkanál vízzel a tűzön megolvasztjuk, sűrűsödésig kevergetjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, majd ha már hűlt egy kicsit, a tojásfehérjét is belekeverjük. Rákenjük a zserbó tetejére, és hűtőszekrénybe tesszük. Ne tegyünk rá semmit, mert beleragad a mázba.
0 Megjegyzések