Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja és leve
A töltelékhez:
20 dkg cukor
2 tojás sárgája és felvert fehérje
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához 30 dkg lisztet, 1 csomag sütőport 15 dkg zsírral összemorzsolunk. 10 dkg cukrot, 1 egész tojást 1 citrom reszelt héjával és levével (én a fele levét raktam csak bele) összekeverem, hozzáadom a lisztes keverékhez és összegyúrom. A tésztából annyit hagyunk, hogy a tetejére rácsot csinálhassunk (nálam ez egy kisebb maroknyi) a többit egy közepes nagyságú tepsi méretére nyújtjuk, majd kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és megkenjük baracklekvárral.
20 dkg cukrot, 2 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 15 dkg darált diót összekeverünk, majd a felvert tojásfehérjével összeforgatjuk (kicsit össze fog esni a hab, de a sütőben megdagad). Ezt elterítjük a lekváron, majd a maradék tésztából rácsot készítünk rá.
Közepes lángon érdemes sütni, mert nagyon hamar odakaphat alul. Addig sütjük, míg a teteje meg nem barnul. Minimum 30 perc.
A képen túl nagy tepsiben készítettem el, így nagyon lapos lett a tésztája, ezért javaslom a közepes tepsit. De ennek ellenére is nagyon finom lett.
0 Megjegyzések