Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 5 dkg cukor
- 1 tojás a kenéshez
- csipet só
Elkészítés
A tejből, kevés cukorral és élesztőből kovászt készítünk, majd a tojás kivételével a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztába nem kell tojás! Az így kapott tésztát nem kell keleszteni, hanem azonnal lehet nyújtani és tölteni. Ízlés szerint lehet akár mákos, diós, vagy kakaós kalácsot is készíteni belőle, mint kiflit, ugyancsak tetszés szerinti töltelékkel, vagy túrós buktát, vagy sima kalácsot. Viszont sütés előtt a tésztát tojással meg kell kenni, majd 170-180 fokon szép pirosra kisütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
0 Megjegyzések