Hozzávalók 4 személyre:
- 3 evőkanál szűz olívaolaj
- 2 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 50 dkg darált báránycomb
- 3 szál friss oregánó finomra vágva
- só, őrölt fekete bors
- 30 dkg paradicsom kockákra vágva
- 80 dkg héjában főtt burgonya karikákra vágva
- 3 közepes nagyságú padlizsán hámozva, szeletelve
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A felhevített olívaolajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rátesszük a darált húst, majd kevergetés közben megpirítjuk. Oregánóval, borssal, sóval ízesítjük, hozzátesszük a paradicsomot, és összeforraljuk. Ezután a burgonyát egy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráhalmozzuk a húst, a padlizsánt és a reszelt sajtot, s amíg tartanak az alapanyagok a rétegeket ismételjük. Végül a tetejét is meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Elkészítési idő: 50-60 perc
0 Megjegyzések