Hozzávalók / 10 adag
A piskótához
3 bögre finomliszt
3 db tojás
2.5 dl napraforgó olaj
1.5 bögre cukor
4 dl tejföl
2 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez
1 kg mascarpone
150 ml habtejszín
15 dkg porcukor
1 db vanília
A díszítéshez
10 dkg málna
5 dkg áfonya
5 dkg szeder
Elkészítés
A piskótához
A piskótához az összes alapanyagot egy nagyobb tálba öntjük, és fakanállal összedolgozzuk.
Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ha kész, rácson hűtsük mi, majd vágjuk 3 egyenlő részre.
A krémhez
A habtejszínt verjük fel. Egy másik tálban keverjük ki a mascarponét, hogy ne legyen annyira kemény.
Keverjük össze a tejszínhabot a mascarponéval, és adjuk hozzá a porcukrot, meg a vaníliarúd kikapart magját.
A jól kikevert krém kicsit kevesebb, mint felét kenjük szét a piskóta alján. Tegyünk rá még egy piskótalapot, és azt is kenjük meg. Az utolsó rétegre csak egy vékony réteg krém kerüljön!
A díszítéshez
A gyümölcsöket mossuk meg, csöpögtessük le, majd kedvünk szerint dekoráljuk vele a tortát.
0 Megjegyzések