HOZZÁVALÓK:
1,6 kg libaháj
1,5 fej fokhagyma
1 l tej
lilahagyma
80 dkg libamáj
pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be előző este a libamájat 1 l tejbe, amibe belenyomtunk 1 fej fokhagymát! 

Másnap kockázzuk fel a libahájat, és tegyük fel főni kevés tejben!
Ha zsírjára sült, szedjük ki tepertőket, majd a visszamaradt zsírban kezdjük el sütni a májat!
Passzírozzuk hozzá a sütés közben a maradék fokhagymát!

Süssük lassú tűzön háromnegyed órát!

Szórjuk meg sóval és pirospaprikával, keverjük meg, de ezzel már nem szabad továbbsütni! 

Tegyük át egy tűzállü tálba, öntsük rá a megmaradt zsírt, majd tegyük hűtőbe!

Másnap szedjük ki a megdermedt zsírból, szeleteljük fel, majd fogyasszuk friss kiflivel és lilahagymával!