HOZZÁVALÓK:
1,5 kg vaddisznócomb
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
2 dl tejföl
1,5 dl vörösbor
1 ek. liszt
2 ek. zsír
2 db kockacukor
kevés citromlé
bors
A pácléhez:
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1/2 fej vöröshagyma
2 ek. ecet
pár szem bors
babérlevél

ELKÉSZÍTÉS:
A karikázott répákat, hagymát puhára főzöm egy liter vízben sózva, borsozva, ecetezve.

Ebben pácolom a húst 2-3 napot, hűtőben, letakarva, néha átforgatva.

Után a húst kevés zsíron kisütöm, mindkét felét.

Hozzáadok 4 ek. vizet, a karikázott zöldségeket és lassan párolom.

Külön pirítok kockacukrot, majd kevés főzőlevet, tejflös habarást önötök hozzá, amivel átforralom.

Átszűrve ebbe rakom a hússzeleteket.