HOZZÁVALÓK:
1 kg sertéscomb
50 dkg füstölt főtt tarja
1,70 kg savanyú káposzta
30 dkg gersli
majoránna
4 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 darab paradicsom
1 darab zöldpaprika
ételízesítő
őrölt bors
Erős Pista
olaj
őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS:
A sertéshúsból pörköltet készítünk. A húst kockára vágjuk, 2 fej vöröshagymát felaprítunk, olajon megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst, és felengedjük vízzel. Sóval, őrölt borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Erős Pistát, zöldpaprikát, paradicsomot (ennek hiányában fél üveg lecsót) adunk hozzá, és puhára főzzük.

A savanyú káposztát kimossuk, majd kinyomkodjuk. 

Egy lábas aljába leteszünk egy sor káposztát, majd rászeletelünk 1 fej vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát. Ráhalmozunk egy sor kockára vágott füstölt tarját és pörköltet. Ezt követően újabb sor káposzta következik, majd egy réteg átmosott gersli. Aztán újabb tarja, pörkölt, káposzta és gersli. A sort káposztával zárjuk, a megmaradt vöröshagymát és fokhagymát rászeleteljük, majd az egészet felöntjük vízzel, és kb. 1,5-2 órán keresztül főzzük.

Amikor elkészült, puha fehér kenyérrel és tejföllel tálaljuk.