Jamie Oliver bezárja hat nagy-britannai olasz éttermét, leginkább azért, mert a font meggyengülése az Európai Unióból való kilépésről tartott népszavazás nyomán megdrágította az olaszországi alapanyagok beszerzését - írja az MTI.
Több vendéglátóhelyet is bezár a brit sztárséf Jamie's Italian nevű étteremlánca 2017 első negyedében Angliában, köztük Londonban a Szt. Pál katedrális mellettit, valamint egyet a skóciai Aberdeenben - derül ki Simon Blagden igazgató pénteki közleményéből. Az éttermek ritkítása a cég dolgozóinak 5 százalékát, összesen 120 alkalmazottat érint.

"A vendéglátásban kemény küzdelem folyik, amelyet még nehezebbé tett a népszavazást követő bizonytalanság" - fogalmazott közleményében a Jamie's Italian igazgatója.

A menedzsment azt ígéri, hogy vállalaton belül állást ajánlanak mindazoknak, akiknek megszűnik a munkahelye - írja az MTI. Az étteremlánc külföldön folytatja a terjeszkedést, a pénteki közlemény szerint Nagy-Britannián kívül 22 új vendéglő megnyitását tervezik partnerek bevonásával.

Jamie Oliver cégének jelenleg 42 étterme van Nagy-Britanniában, külföldön további 36 vendéglátóhely, köztük egy Budapesten viseli a Jamie's Italian nevet.