14 dkg lágy vaj
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
50 dkg fehér kenyér
20 dkg krémsajt
30 dkg túró
5 dkg zsemlemorzsa
15 dkg főtt füstölt tarja
15 dkg sonka
2 csemegeuborka
3 paradicsom
4 evőkanál snidling apróra vágva
só és bors
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a majonézzel és a mustárral. A húst a paradicsomot és az uborkát apróra vágjuk. A vajkrémet három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a snidlinggel, a második adagot a sonkával és a borssal, a harmadik adagot a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A kenyér héját levágjuk, a belét vízszintesen négy lapra vágjuk, mint ha tortalapok lennének. Megkenjük a háromféle krémmel a három lapot és a negyediket a tetejére tesszük. Így megkapjuk a szendvicstortát. A krémsajtot a túróval kikeverjük, sóval borssal ízesítjük. A tortánkat körbe és a tetejét bekenjük vele. A kész tortát meghintjük zsemlemorzsával és a tetejét paradicsom karikákkal díszítjük.
Tanácsok:
Ha elkészültünk vele, hűthetjük 1-2 órát.
0 Megjegyzések