egy szép fej karfiol
10 dkg sonka
15 dkg császár szalonna
metélő hagyma
petrezselyem
15-20 dkg sajt
1 tojás
4 dl tejföl
só,bors
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. Közben a sonkát, szalonnát, metélő hagymát, petrezselymet apró darabokra vágjuk. Majd mikor a karfiol megfőtt a közepét kivájjuk és a kivett karfiolt is felaprózzuk és belekeverjük az előzőleg előkészített sonkához stb-hez, és hozzáadunk 2 dl tejfölt, sót, borsot ízlés szerint és az egészet jól összekeverjük. Az így kapott tölteléket a karfiolba töltjük. A maradék tejfölt, összekeverjük egy tojás sárgájával, és ezzel leöntjük a karfolt. tetejére reszelt sajtot szórunk és kb. 10 percre az előmelegített sütőben készre sütjük.
Tanácsok:
vigyázzunk, hogy a sütés alatt a sajt nehogy megégjen!
0 Megjegyzések