Mostanában Lidia Bastianich műsorát nézem a tv-ben. A kedvenc epizódom, amikor az anyukájával főzött, azt hiszem, karfiollevest. Egyszer aztán úgy jártam, hogy az egyik étel megtetszett, és beírtam a gugliba, de nem volt sehol a recept. 
Valószínű, hogy amiért az ingyenes csatornán látható a sorozata, a szakácskönyvéből tartják fenn a műsort. Ebből tanulva legközelebb készültem, és papír meg toll már kéznél volt, hogy gyorsan leírjam a receptet. Kicsit azért át kellett alakítsam, az itthon található alapanyagokat használva.

Hozzávalók/ 7 adag

1.5 kg bárányhús (comb)
2 ek kókuszolaj
15 dkg bacon
4 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
2 teáskanál só
1 teáskanál oregánó
2 teáskanál fűszerpaprika
3 csipet chilipehely
2 teáskanál kurkuma
80 dkg konzerv paradicsom (hámozott, egész)
50 dkg burgonya
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika

Elkészítés

A húst vágjuk nagyobb kockákra, és kicsit pirítsuk meg az olajon, szedjük ki egy tányérra.
A bacont meg a fokhagymát finomra vágva pirítsuk a visszamaradt olajon. Rakjuk vissza a húst, és pirítsuk tovább. Öntsük fel a borral, főzzük 1-2 percig. Sózzuk, fűszerezzük az oregánóval, paprikával, chilipehellyel meg a kurkumával. Adjuk hozza az egész paradicsomot, amit a kezünkkel picit szétnyomkodtunk. Kis lángon, lefedve 45-60 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amíg a hús fő, megpucoljuk a burgonyát, nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb csíkokra vágjuk.
Amikor a hús puha, adjuk hozza a burgonyát, főzzük félpuhára. Végül rakjuk bele a paprikát, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.