Izrael egyik legnépszerűbb szendvicse, a sabich - pita, sült padlizsán, paradicsomsaláta, tahini és főtt tojás, és egy amba nevű pikáns mangószósz az alapja. 
Szeretem, de a benne lévő padlizsánt általában csak grillezik. Ez az olajban tocsogó, szinte krémes, fokhagymás és csípős változat viszont annyira döbbenetesen finom, hogy önmagában is megéri enni, még sabich sem kell hozzá...

Hozzávalók/ 4 adag

1 közepes db hegyes erős paprika
2 db padlizsán (hosszúkás, vékony)
2 dl olívaolaj
15 gerezd fokhagyma (új fokhagymából, régiből a fele is elég)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek balzsamecet

Elkészítés

A hegyes erős paprikát vékonyra karikázzuk. ha csípősebben szeretnék, akkor a magokat is felhasználjuk, ha nem, akkor előtte kimagozzuk.
A padlizsánt egyenlő vastagságúra karikázzuk.
Az olívaolaj felét felhevítjük, és pár körben kisütjük benne a padlizsánt. A padlizsán nagyon szívja az olajat, ha fogy az olaj, pótoljuk. Nem diétás recept, de nem spóroljunk az olajon, mert az a lelke.
Ha kisültek a padlizsánok, a maradék olajban szép halvány színűre sütjük a fokhagymagerezdeket. Kivesszük, és a padlizsánkarikákhoz adjuk. Hozzáadjuk a hegyes erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a balzsamecettel, és 3-4 kanálnyi fokhagyás olívaolajat is rákanalazunk a serpenyőből, rászórjuk a finomra vágott koriandert.
Elkeverjük, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.