Könnyen variálható likőr ünnepi alkalmakra, számomra nem csak karácsonytájt. 
Hozzávalók/ 4 adag

30 dkg fehér csokoládé
2.5 dl vodka
4 dl főzőtejszín
1 db fahéjrúd
0.5 tk gyömbérpor
2 db szegfűszeg
0.5 csomag vaníliás cukor
1 csipet négyszínű bors
1 csipet ánizs
1 késhegynyi szerecsendió
0.5 kávéskanál rózsabors
1 csipet kardamom

Elkészítés

A felkockázott csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és hozzáadva a tejszínünket simára keverjük. Beletesszük a fűszereket (az őröltet és az egész darabokat is), és rövid ideig melegítjük.
Levesszük a tűzről, és beleöntjük a vodkát. Jó alaposan átdolgozzuk, majd egy laza szövésű textillel bélelt szűrön átfolyatjuk.
1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.