Fasírozottnak minden formáját szeretem, pláne finom töltelékekkel.
Hozzávalók/ 4 adag

Fasírozotthoz:
50 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
1 db tojás
2 csapott ek finomliszt
1 közepes db vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsemlemorzsa
fűszerpaprika ízlés szerint

Töltelékhez:
7 db tojás
1 közepes db brokkoli
só ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Fasírozotthoz:
Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
Megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és ezt is a húshoz adjuk.
Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Jól összedolgozzuk.
Munkafelületre nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát, és egyenletesen tégla alakúra elsimítjuk.
Elosztjuk rajt a sült tojást, rá a brokkolit, és a fólia segítségével feltekerjük.
Olajjal kikent tepsibe tesszük, és készre sütjük. Közben meglocsoljuk az alatta lévő olajjal.
Miután megsült, kicsit kihűtjük, és szeleteljük.

Töltelékhez:
Brokkolit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
Felvert tojást ízlés szerint sózzuk, és olajon megsütjük.