Ez egy gyors recept, ami ha a magyaros fasírt szerint ízesítjük, akkor szinte egy az egyben visszaadja hús nélkül is közel azt az ízélményt.
Hozzávalók/ 8 adag

40 dkg gyors rizs (barna rizs)
1 közepes szár halványító zeller
2 közepes db sárgarépa
3 púpozott ek rozsliszt
3 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
20 dkg csemegekukorica (konzerv)
2 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet majoranna

Sütőzsiradék
3 dl olívaolaj

Elkészítés

A gyors barna rizst sós vízben kifőzzük. A zöldségeket megpucoljuk, majd felaprítjuk. Összekeverjük az aprított zöldségeket, a kukoricát és főtt rizst. Ha kellően kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, majd a tojásokat, és utoljára ízesítjük is a szánk ízére. Jól összedolgozzuk!
Olívaolajon kisütjük. Én laposabb korongokat formáltam, de golyókat is lehet.
Jó étvágyat!