Igazi  magyar ebéd sosem rossz
Hozzávalók/ 4 adag

5 ek sertészsír
2 közepes db vöröshagyma
1 közepes db paradicsom
1 közepes db tv paprika
150 g pármai sonka (szívsonka)
300 g parasztkolbász (1 szál)
1.5 kg újkrumpli
1 ek ketchup
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 g virsli (3 darab)
fűszerpaprika ízlés szerint
2 szál petrezselyem (apróra vágott, friss)
1.5 l víz (kb.)

Elkészítés

Hagymát apróra vágjuk. A sonkát, kolbászt feldaraboljuk. Paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk. Krumplit megpucoljuk, és feldaraboljuk (csíkozzuk) közel egyforma darabokra.
Egy nagyobb, magasabb falú edényt veszünk elő, felmelegítjük benne a zsírt, majd rádobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a sonkát és a kolbászt, kicsit megpirítjuk, aztán mehet bele a TV paprika és paradicsom és egy kis víz, pároljuk, közben kevergetjük, lepirítjuk, majd rá megint egy kis víz, ezt 3x megcsináljuk a jó sűrű szaft miatt.
3. lepirítás után lehúzzuk a tűzről, jól megszórjuk pirospaprikával, borssal, kis ételízesítővel vagy sóval (ügyelve arra, hogy a sonkából kisült só miatt ne sózzuk túl). Kis vizet öntünk rá, és jól elkeverjük!
Visszatesszük a közepes hőfokra állított főzőlapra, majd ráöntjük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje, beletesszük a ketchupot, utóízesítjük, néha megkóstolva, megszórjuk a petrezselyemmel.
Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul, és a szaftunk sűrű nem lesz. Ha kell, vizet öntünk még rá főzés közben. Ha már puha a krumpli, beletesszük a felkarikázott virslit, és még 2-3 percig főzzük.
Melegen tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.