Fűszeres Eszter gombóclevesének egyszerűsített utángondolása.
Hozzávalók/ 2 adag

Leves
1 db csirkecomb
20 g vöröshagyma
10 dkg brokkoli
1 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
1 ek tejföl
7 dl víz (kb.)

Gombóc
1 közepes db burgonya (főtt, áttört)
1 db tojás
2 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint
Elkészítés

Leves
A csirkecombot filézzük, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A csirkehúst rádobjuk, és megpirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, sót, borsot. Felöntjük vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük egy órát. Hozzáadjuk a brokkolit, majd tíz perc múlva a gombócokat. Amikor a gombócok megfőttek (feljöttek a leves tetejére), belekeverjük a tejfölt.

Gombóc
A főtt, áttört krumplit elkeverjük a liszttel, sóval és tojással. Diónyi gombócokat formálunk belőle.