Lassan indul a cseresznyeszezon. Ideje valami különlegességet sütni, a Párizsban szerzett tudást felhasználva. Bár elsőre elég hosszú az alapanyaglista, azért ez ne vegye el a kedved. 
Hozzávalók/ 4 adag

Pácolás
1 kg sertés rövidkaraj (csont nélküli vagy hosszúkaraj)
2 teáskanál bors (szecsuáni bors)
2 teáskanál só
1 ek olívaolaj
2 db csillagánizs
1 db fahéjrúd
2 gerezd fokhagyma (zúzott fokhagyma)
25 g gyömbér (meghámozva, vékonyra szeletelve)
180 ml rizsecet
180 ml osztrigaszósz
15 dkg szilvalekvár (vagy dzsem)
60 ml szójaszósz (light szójaszósz)
250 ml víz

Sütés
400 g cseresznyedzsem (vagy lekvár egész darabos cseresznyével)
250 ml víz
2 ek olívaolaj

Elkészítés

Pácolás
Átlósan fél centi mélyen beirdaljuk az egész karaj felső részét. A sót és a szecsuáni borsot egy mozsárban összetörjük, és olajjal elkeverve bedörzsöljük a hús tetejét vele.
Összekeverjük a páclé hozzávalóit, és a hús mellé öntjük úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 3,5 órára a hűtőbe rakjuk. Sokáig azonban ne felejtsük ott, mert a sós-ecetes lé túlszárítja a húst.
Az idő elteltével vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten még egy fél órát.

Sütés
Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Vegyük ki a húst a pácléből, és helyezzük olajozott edénybe. Öntsünk mellé 250 ml-t a marinadból, és süssük a húst 20 percig, fedél nélkül.
Csökkentsük a hőmérsékletet 200 ° C-ra, adjuk hozzá az extra vizet az edénybe, és fedő alatt süssük további 40 percig, vagy amíg a hús elkészül.
Adjuk hozzá a cseresznyét, és süssük még 10 percig. Majd ha kész, hagyjuk, hogy a hús 10 percen át pihenjen lefedve a szervírozás előtt.