Köretnek is szuper, de elég tartalmas ahhoz is, hogy főszereplő legyen.
Hozzávalók/ 4 adag

1 bögre köles (hántolt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg spenót
5 db szárított paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 közepes db vöröshagyma
4 ek olívaolaj
7.5 dl víz

Elkészítés

A köles átmossuk hideg vízzel, majd háromszoros mennyiségű vízben 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Eddigre fel is szívja a vizet.
Egy nagyobb serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a kockázott hagymát, csíkozott aszalt paradicsomot, zúzott fokhagymát, majd végül az összetépkedett spenótot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Én erősebben sóztam a köles miatt.
A lepirított alappal egyszerűen elkeverjük a párolt kölest, és együtt főzzük 1-2 percig.
Egy kevés reszelt parmezán eléggé feldobja tálalásnál.