Egészséges fasírt a törököktől.
Hozzávalók/ 6 adag

fasírt
2 bögre bulgur (akik a karakteresebb ízt szeretik, azok választhatják itt is a sötétebb bulgurt, mint ahogy én is)
1 db tojás
2 ek sűrített paradicsom
1 teáskanál fűszerpaprika
2 púpozott ek finomliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek citromlé
7 dl víz (kb.)

joghurtos paradicsomszósz
1.5 ek vaj
1 ek olívaolaj
2.5 dl joghurt
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kk kakukkfű
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

fasírt
Áztassuk be a bulgurt egy jó félórára. Kb. 1,5 centire lepje el a víz, és lehetőleg ne maradjon rajta, vagy utána szépen öntsük le róla a maradékot.
Keverjük össze az összes alapanyagot, leszámítva a citrom levét.
Forraljunk fel vizet, és tegyük bele a citromlevünket. Egy kanál segítségével főzzük ki a masszából formázott gombócokat.

joghurtos paradicsomszósz
Melegítsük fel a zsiradékokat, adjuk hozzá a paradicsompürét, fűszerezzük, majd jöhet a reszelt fokhagyma és a joghurtadag. Jól keverjük el, és kész is.
Folyassuk rá a gombócokra, és tálaljuk friss petrezselyemmel.