Libanoni specialitás, lánynevén sawda djej. Azt azért hozzá kell tennem, hogy az eredeti változatban a nádcukor helyett gránátalma szirup van - úgy még finomabb. Ha valami különleges és 15 perces vacsorára vágyunk, akkor ő a tökéletes választás!
Hozzávalók/ 3 adag

50 dkg csirkemáj
0.5 db gránátalma (a magjai)
1.5 ek olívaolaj
2 dkg vaj
6 gerezd fokhagyma
1 ek nádcukor
0.5 csokor koriander

Elkészítés

A gránátalmát kettévágjuk, és kifejtjük a magokat a húsból. A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyákból, de nem vágjuk túl kicsire - akkor jó, ha az 5x5 cm-s méretnél nem lesznek kisebbek.
Az olívaolajat felhevítjük, és nagy lángon oldalanként 5 perc alatt átsütjük. Kivesszük a serpenyőből.
A serpenyőbe teszünk 2 dkg vajat, és pár perc alatt átpirítjuk rajta a fokhagymagerezdeket. Visszatesszük rá a májakat, és gyorsan átkeverjük az egészet. Megszórjuk a nádcukorral (ha van otthon gránátalma szirup, akkor azzal) és nagy lángon még 2 percig pirítjuk. Rászórjuk a gránátalma magot, és összekeverjük.
Levesszük a tűzről, megszórjuk a finomra vágott korianderral, és azonnal fogyasztjuk.