Egyszerű, gyors vacsora, extra krémes szafttal!
Hozzávalók/ 4 adag

70 dkg csirkemell filé
4 ek olívaolaj
0.5 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
40 dkg csiperkegomba
5 dl alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

2 ek. olívaolajat felhevítünk egy nagyobb serpenyőben.
A csirkemelleket oldalanként 8 perc alatt szép pirosra sütjük - nem baj, ha belül még nyers, csak a kérgének legyen színe. Kivesszük a melleket.
Adunk még két kanál olívaolajat a serpenyőbe, és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. 1-2 percig pirítgatjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
Mehet mellé a csiperkegomba, amit finoman lepirítunk. Ha kész, felöntjük a fehérborral, majd helyet csinálunk az elősütött csirkemelleknek, és visszahelyezzük őket a serpenyőbe.
Felöntjük az alaplével, kicsit megkeverjük, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig. Nem kell lefedni, hogy a lé kicsit sűrűsödjön, de félidőben egyszer megfordíthatjuk a melleket.
A tejfölhöz adunk egy merőkanálnyit a léből, kikeverjük, majd visszacsorgatjuk a gombás csirke mellé.
Rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, egyet keverünk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.