Könnyű, gyors és nagyon finom édesség.
Hozzávalók/ 6 adag

Felfújt
350 g rizs
800 ml tej
300 ml víz
2 teáskanál vanília kivonat
160 g nádcukor
200 ml tejföl
5 db tojás
1 kk só

Sodó
400 ml tej
2 db tojássárgája
0.5 tasak vaníliás pudingpor
2 púpozott ek nádcukor
1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

Felfújt
Rizst szitában átmossuk, majd teflonos edénybe rakjuk, ráöntjük a tejet, majd a vizet, beletesszük a vanília kivonatot (1 tk.) és a sót. Puhára főzzük, többször megkevergetve, ügyelve arra, hogy le ne kapjon.
Ha puha, egy nagyobb tálba rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
Míg hűl a rizs, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. Sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, vajjal és a vanília kivonattal (1 tk.). Ha jól elkevertük, mehet bele a tejföl, és ezzel is jól összedolgozzuk.
A kihűlt rizsre öntjük a vajas tojásos krémet, és jól összekeverjük, majd ha ezzel végeztünk, óvatosan a tojásfehérjehabot is belekeverjük, ügyelve, hogy ne essen össze a hab!
Sütőformát kivajazunk, majd beleöntjük, és szépen eloszlatjuk benne a keverékünket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje.

Sodó
Tejforralóban összekeverjük a pudingpor felét a cukorral, vanília kivonattal és a 2 db tojássárgájával.
Óvatosan hozzáadagoljuk folyamatos kevergetés közben a tejet, majd felforraljuk, ügyelve, hogy ne csomósodjon be, ha mégis, habverővel szépen elkeverjük.