Szép laskagombát kaptam, itthon aztán körülnéztem a hűtőben, hogy mivel tudnám párosítani. Szerencsére találtam két nagy csomag újhagymának a zöldjét (a hagymákat már korábban elhasználtam). Nagyon gyorsan elkészült az ebéd.
Hozzávalók/ 2 adag

50 dkg laskagomba
10 közepes db újhagyma zöldje (2 csomag)
5 dkg császárszalonna
3 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A laskagomba tönkjét levágjuk, a nagyobbakat feldaraboljuk, a kicsiket egyben hagyjuk. Az újhagyma zöldjét felvágjuk.
A császárszalonnát felkockázzuk, kisütjük egy nagy serpenyőben. A megsült darabokat kiszedjük, félrerakjuk.
A serpenyőben maradt zsírban megdinszteljük az újhagyma zöldjét, ezt is kiszedjük, félrerakjuk, lefedjük, hogy ne hűljön ki.
A serpenyőbe egy kis olívaolajt öntünk, beledobjuk a gombát, amit inkább pirítgatunk, mint párolunk, hogy ne eresszen túl sok vizet.
Amikor elkészült, hozzáadjuk a hagymát, rászórjuk a szalonnakockákat, csak most sózzuk. Még rátekerünk egy kis borsot, tálalunk.