Szeretjük a zöldséges húsokat! És ha épp szép, friss zöldségekhez jut az ember, pont egy tökéletes egytálétel kerülhet az asztalra.
Hozzávalók/ 4 adag

800 g csont nélküli sertés rövidkaraj (6-8 szelet)
1 csomag zöldspárga
1 közepes db zsenge cukkini
3 közepes db sárgarépa
100 g csiperkegomba (3 nagyobb darab)
3 közepes db újhagyma (zölddel együtt)
200 ml főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
2 gerezd fokhagyma ( vágva)
0.5 dl napraforgó olaj
200 g sajt (trappista és mozzarella vegyesen)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
100 g finomliszt
1.5 dl víz
pizza fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítés

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sóval-borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk.
Az olajat egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük 2-3 perc alatt, hogy finom kérget kapjanak.
Spárga fás végét letördeljük, kidobjuk, a megmaradt részt 2-3 cm darabokra szeleteljük. Répákat és a cukkinit meghámozzuk, majd vékonyabb karikákra vágjuk. Gombát jól megmossuk, majd szintén feldaraboljuk. Újhagymát a zöld részével együtt feldaraboljuk. Fokhagymát apróra vágjuk.
Az előzőleg használt serpenyőbe rakjuk a feldarabolt zöldségeket, majd pizza fűszerkeverékkel jól megszórjuk, plusz sóval, borssal meghintjük, ráöntjük a 1,5 dl vizet, majd lefedve 6-8 percig pároljuk, néha megkeverjük. A 200 ml tejszínt jól összekeverjük az 1 ek. étkezési keményítővel és az apróra vágott fokhagymával, majd a megpárolt zöldségekre öntjük, és 5 percig kevergetve felfőzzük közepes lángon.
A sütőt 180 fokra melegítjük hőlégkeveréses vagy alul felül sütésre állítva.
Egy hőálló edénybe belemerjük a zöldséges keverék felét, majd erre helyezzük a hússzeleteket, majd ráöntjük a maradék zöldséget, és szépen eloszlatjuk.
A lereszelt sajttal betakarjuk a tetejét, majd lefedve 30 percig sütjük, az idő letelte után levesszük az alufóliát, és még 15-20 percig sütjük, hogy a sajt szépen megbarnuljon!