A párom a krémleveseket egyszerűen hobbilevesnek hívja, amit szinte mindenféle gyümölcsből vagy zöldségből lehet készíteni. Íme egy különlegesebb fajta.
Hozzávalók / 6 adag

2 ek vaj
0.5 kg kelkáposzta
1 db vöröshagyma
7 dl alaplé
1.5 ek joghurt
1.5 ek főzőtejszín
10 dkg feta sajt
3 gerezd fokhagyma
szemes bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 kk curry por
1 ek napraforgó olaj
10 dkg kesudió

Elkészítés

A hagymát egy fazékban üvegesre pároljuk, és felöntjük alaplével. Beletesszük teatojásba a fokhagymát és szemes borsot, és ezt is hozzáadjuk. A kelkáposztát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk. Mehet is bele a levesünkbe, hogy az édeskés ízét átjárja az alaplé, és jól megpuhuljon. Sózzuk, és színezzük a curry porral, ezután hozzáadhatjuk a fetát (keveset meghagyunk pluszba, morzsolás gyanánt a tálaláshoz), majd a joghurt és tejszín egyvelegét. Simára turmixoljuk, és kész is.
A kesudiót kevés olajon megpirítjuk, igen kellemes ráadás levesbetétként.
Jó étvágyat!