Egyik hétvégi süteményünk volt. Nagyon finom, kiadós sütemény.
Hozzávalók / 12 adag

tészta
20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg porcukor
6 g sütőpor
4 ek meggylekvár

töltelék
2 db tojás
25 dkg cukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
6 g sütőpor
3 dl tej
20 dkg mák (darált mák)
50 dkg meggybefőtt

tetejére
15 dkg csokoládé
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.
A tetejét megkenjük lekvárral.
Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket. Először is a két tojásfehérjét felverjük habnak.
A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot, a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.
A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, kb. 40 perc alatt sül át.
A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a tészta tetejére öntjük. Szépen elegyengetjük. A sütemény tetején a csokimáz nem egyenletes, mivel a meggytől nem egyenes a felszíne a megsült süteménynek.