Ez a finomság a Napóleon torta újragondolt változata. Édes, roppanós, és csak úgy olvad a szájban! Hiába eteti magát, egy szelet bőven elég belőle! Harmadnap is olyan, mintha teljesen friss lenne. Próbáljátok ki!
Hozzávalók / 4 adag

1 csomag leveles tészta (előre nyújtott, hűtőpultból)
350 g vaj
300 g sűrített tej (tubusos, sűrű állagú)
2 ek konyak
40 g dió (darálva)

Elkészítés

A leveles tésztát kihajtogatjuk és keresztben 1 vagy 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben egyszerre vagy kisebb adagokban halványbarnára sütjük. Ha jól sáfárkodtunk a tésztával, kb. 25-27 db rudat tudunk készíteni.
A szobahőmérsékletű lágy vajat, kézi robotgéppel gyönyörű habosra keverjük. Ezután belenyomjuk a tubusból a sűrített tejet (ez kb. 3/4 tubust jelent). Ismét habosra keverjük a robotgéppel. Majd következik a konyak. Ismét jól kikeverjük a robotgépünkkel.
Egy folpack fóliát hosszan kiterítünk az asztalra. Közepére a tésztarúd hosszának megfelelő hosszúságú krémet kenünk. Ügyelünk arra, hogy jobb és bal oldalon legalább másfél arasznyi fólia maradjon ki. A krémre teszünk 4-5 rudacskát. Azt ismét megkenjük krémmel. Így folytatjuk, amíg tart a tésztából. A maradék krémmel bevonjuk a még nem rolád alakú sütit.
A fóliába szorosan becsomagoljuk, a végeit alaposan rácsomózzuk úgy, hogy közben kezünkkel hengergetjük az asztalon, hogy feszüljön, mert így fogja összetartani a krém a tésztát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap levágjuk róla a fóliát, és bőven megszórjuk darált dióval. Tálcára tesszük, és úgy kínáljuk.