Ez a francia krémes, amit egyszer mindenképp otthon is el kell készíteni!
Hozzávalók / 12 adag

A tésztához
1 csomag leveles tészta

A vaníliás krémhez
250 g cukor
4 db tojás
1 l tej
130 g finomliszt
24 g vaníliás cukor

A habhoz
5 dl habtejszín
1 ek porcukor
25 g habfixáló

A tetejéhez
0.5 dl tej
1 kk cukrozatlan kakaópor
100 g porcukor
35 g vaj

Elkészítés

A tésztához
A tepsiformára igazítjuk a leveles tésztát úgy, hogy kettő, tepsi méretű lapunk legyen. Villával megszurkáljuk, majd irány a sütő, 200 fok, 10-15 perc.

A vaníliás krémhez
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adunk 1 dl tejet, a cukor felét és a lisztet, majd krémesre dolgozzuk.
A tej fennmaradó részét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tojássárgájás krémet hozzáadjuk, simára dolgozzuk, és lehúzzuk a tűzről.
A tojásfehérjébe öntjük a cukor másik felét, és felverjük.
Visszarakjuk a krémet a tűzre, alacsony lángra, és óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjés habbal. Ha elértük a pudingos, sima állagot, pihentetjük, majd a tepsi alján lévő leveles tésztára kenjünk.

A tetejéhez
Egy lábasban, kis lángon elkeverjük a tejet a kakaóval, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, simára dolgozzuk.
Hozzáadjuk a vajat, és ha elértük a ragacsos állagot, levesszük a tűzről, és gyors, határozott mozdulatokkal elsimítjuk a másik leveles tésztalapon, felkockázzuk, és félretesszük. Elkészítjük a habos réteget.

A habhoz
Egy tálba öntjük a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót, majd habbá verjük.
Rásimítjuk a pudingos rétegre, ráhelyezzük a a karamellás lapokat.
Hűtőben pihentetjük minimum 1-2 órát, majd fogyasztjuk!