Az itthoni alapanyagokat mustrálva pattant ki a fejemből ez a szuperegyszerű, tej- és tojásmentes, rostdús diétás egytálétel. Szénhidrátszámolós diétába is nyerő!
Hozzávalók / 3 adag

1 ek olívaolaj
60 dkg csirkemell filé
1 dl alaplé (kb.)
350 g zöldbab
200 ml zabtejszín
1 bögre bulgur
2.5 dl víz
só ízlés szerint

Elkészítés

A bulgurt mossuk meg, majd öntsük fel egy bögre vízzel, sózzuk meg, és alacsony lángon pároljuk puhára. Ha beszívta a nedvességet, fedő alatt hagyjuk magára.
A csirkemellet kockázzuk falatnyi darabokra, és kevés olívaolajon forgassuk át, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel, és főzzük puhára.
A zöldbab száras végét nyisszantsuk le, és tegyük forrásban lévő vízbe körülbelül öt percre. A forralási idő függ a zöldbab méretétől! Nekem hatalmas, vaskos zöldbabjaim voltak. A vízhez adjunk egy kávéskanálnyi citromlevet és/vagy szódabikarbónát, hogy megőrizze friss, zöld színét!
Ha a csirke alatt már csak kevés víz van, öntsük bele a zabtejszínt (bármilyen növényi vagy "originál" tejszín is használható). A zöldbabot csepegtessük le, a bulgurt pedig keverjük fel.
Ha rottyant egyet-kettőt a tejszínes csirke, adjuk hozzá a bulgurt és a zöldbabot. Én ekkor adok hozzá frissen préselt fokhagymát is.
Frissen tálaljuk, esetleg szórjuk meg metélőhagymával és/vagy petrezselyemmel. Jó étvágyat!