Disznóhús helyett marhát használtam, mert azt már megvettem. A padlizsán kicsit többre sikerült, mint amire szükségem volt, így a maradékból egy szószt varázsoltam a roládokhoz. Így már viszont elég volt egy natúr főtt rizs az egészhez, pedig Tündér zöldséges rizskörete is nagyon csábító.
Hozzávalók/ 7 adag

a töltelékhez
2 db padlizsán (kb. 60 dkg)
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
15 dkg feta sajt

a hús párolásához meg a szószhoz
1 kg marhahús
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
2 dl marha alaplé
60 ml víz
2 csapott ek étkezési keményítő

Elkészítés

a töltelékhez
A padlizsánokat megpucoljuk, felszeleteljük kb. 1.5 cm vastagra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük az olajjal mindkét oldalukat, sózzuk.
200 C-on sütjük 15 percet.
A feta sajtot elmorzsoljuk.

a hús párolásához meg a szószhoz
A húst felszeleteljük ujjnyi vastagra, majd jól kiklopfoljuk. Az egyik felét sózzuk, borsozzuk, a másik felét (amire a tölteléket tesszük) csak borsozzuk.
Minden szelet húsra rakunk egy szelet padlizsánt, kb. egy evőkanálnyi fetát, és feltekerjük. Fogpiszkálóval rögzítjük.
A felhevített olajon megpirítjuk a roládokat két-három részletben. Amivel kész vagyunk, rakjuk egy tányérra.
Öntsük az edénybe az alaplevet, és oldjuk fel vele az aljára lesült finomságokat. Tegyük vissza a hústekercseket, és kis lángon, lefedve pároljuk puhára. Ez 1.5-2 óra hossza.
Amikor megpuhult a hús, szedjük ki a tálaló edényre, tartsuk melegen.
A kimaradt padlizsánszeleteket vágjuk apró kockára, rakjuk az edénybe, főzzük együtt pár percig. A hideg vízben keverjük el a keményítőt, öntsük a padlizsánhoz. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Botmixerrel simára daráljuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.