A virsli őshazájában, Németországban rendkívül népszerű saláta. Gyors, olcsó, és nagyon finom!
Hozzávalók/ 4 adag

A salátához
75 dkg újkrumpli
35 dkg virsli
2 ek olívaolaj
5 dl alaplé
3 közepes db újhagyma

Az öntethez
150 g görög joghurt
4 ek majonéz
2 ek fehérborecet
2 ek olívaolaj
1 teáskanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 csokor snidling

Elkészítés

A salátához
A krumplit alaposan megmossuk, feltesszük főni az alaplében. Adunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje.
A virslit felkarikázzuk. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, és kicsit átsütjük benne a virslikarikákat, hogy szép színük legyen.
Az újhagymát felkarikázzuk.
Ha a krumpli megfőtt, nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a krumplit, a virslit és az újhagymát.

Az öntethez
Az összes hozzávalót kikeverjük, kivéve a snidlinget. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az öntetet a krumplis virslihez adjuk, rászórjuk a finomra vágott snidlinget, és jól összedolgozzuk. Jól lehűtve tálaljuk.