Habkönnyű, békebeli finomság a mumusnak kikiáltott égetett tésztából. A tészta egyáltalán nem bonyolult, a mini méret pedig pillanatok alatt el fog fogyni!
Hozzávalók / 4 adag

Az égetett tésztához
14 dkg finomliszt
10 dkg vaj
2.5 dl víz
3 db tojás

A vaníliakrémhez
0.5 db vanília
3 db tojássárgája
5 dl tej
3 ek cukor
2 evőkanál étkezési keményítő

A habhoz
150 ml habtejszín

Elkészítés

Az égetett tésztához
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet, és kis lángon kevergetni kezdjük.
Akkor jó, ha gombócba áll össze, és az edény alján vékony filmréteg van.
Levesszük a tűzről, és hozzáadunk egy tojást, majd kézi mixerrel eldolgozzuk. A másik két tojással is így teszünk, de egyesével dolgozzunk.
Ha kész, habzsákba töltjük, és féltojásnyi halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt gáztepsire.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a sütő aljába teszünk egy kis fazék vizet. 35-40 percig sütjük, míg szép aranyszínű lesz.

A vaníliakrémhez
Míg a tészta sül, elkészítjük a vaníliakrémet. A vanília rúdját kikaparjuk, és beletesszük a 4 deci tejbe. Kis lángon felforraljuk.
A tojássárgákat a cukorral és a keményítővel kikeverjük, és hozzáadjuk a maradék 1 deci tejet. Csomómentesre kavarjuk.
Hozzáöntjük a tejhez, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Legalább langyosra hűtjük. Habzsákba töltjük.

A habhoz
A habtejszínt felverjük.
A kész fánkokat félbevágjuk, egy kicsit kikaparjuk a belsejüket. Először a vaníliakrémet nyomjuk bele, majd a tetejére kanalazunk egy kis habtejszínt is.
Rátesszük a tetejét. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.