Sokan szeretik a salátalevest, hisz egyszerű az Elkészítése, és még egészséges is. A snidling (metélőhagyma) erős aromájú fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő...
Hozzávalók/ 3 adag

5 db fejessaláta
8 dl víz
só ízlés szerint
5 gerezd fokhagyma
5 ek tejföl
7 dl tej
1 teáskanál kapor
1 teáskanál snidling (apróra vágva)
5 csepp ecet (ízlés szerint)

Elkészítés

Miután megmostuk a salátákat, széttépkedjük apróbb darabokra, és annyi sóval ízesített vízben odatesszük főlni, amennyi ellepi. A fokhagymát beletörjük, és kb. 30 percig főzzük.
A tejfölt elkeverjük kevés tejjel, majd hozzáöntjük a leveshez, kissé besűrítjük. A maradék tejjel felengedjük. Összeforraljuk.
Pár csepp ecettel savanyítjuk. Apróra vágjuk a kaprot és a snidlinget, végül ezt a legvégén szórjuk bele. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!