Gyerekek életébe próbáltam több zöldséget csempészni, így a darált hús és a kukorica volt a kiindulópont, a többi zöldséget tetszés szerint variálni is lehet.
Hozzávalók/ 6 adag

1 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
60 dkg darált sertéshús
45 dkg zöldségkeverék (kukorica nélküli, álunk a favorit a répa, borsó, karfiol keveréke)
1 teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál rozmaring
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
300 g sűrített paradicsom (mi az üvegeset szeretjük)
350 g csemegekukorica (konzerv kukorica)
2.5 dl víz

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve egy kis pirospaprikát szórunk rá, majd erre jön a darált hús. Sűrű kevergetés mellett jól átsütjük.
Közben a zöldségkeveréket kiolvasztjuk, majd hozzákeverjük a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fűszereket, majd felöntjük 2,5 dl vízzel (nem kell ellepnie).
Fedő alatt addig pároljuk a zöldségeket, míg a borsó is megpuhul. (Ha elfő a víz, pótoljuk. Most ráöntöttem még kb. 1dl vizet.)
Ha a borsó megpuhult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint lehet többet, kevesebbet rárakni. Nekem most kb. 300 g ment rá.
Ha a paradicsommal is forr egyet, mehet rá a konzerv kukorica a levével együtt. Összekeverjük, és kész is.