Egyszerű, mégis szuper hétvégi fogás, amit ha jól készít el az ember, biztosan nagy sikert arat!
Ez a mi kedvenc lecsós szeletünk! :)
Hozzávalók / 4 adag

A karajhoz
40 dkg sertés rövidkaraj (4 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 dkg finomliszt
1 ek fűszerpaprika
10 dkg füstölt szalonna
4 ek tejföl

A lecsóhoz
1 nagy fej vöröshagyma
4 db paprika
2 db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk fűszerpaprika

Elkészítés

A karajhoz
A hússzeleteket megtisztítjuk, óvatosan klopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Liszt és fűszerpaprika keverékébe hempergetjük a húsokat, majd félretesszük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. Kihalásszuk a szalonnadarabokat a serpenyőből, majd a fennmaradó zsírban megsütjük a húsokat.
Jöhet a lecsó!

A lecsóhoz
A fennmaradó zsírban üvegesre pároljuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát. Fedő alatt 5-10 percig pároljuk.
Jöhet a kockázott paradicsom és a fűszerek. Néhány percig pároljuk, hozzáadjuk a sült húsokat, majd ismét néhány percig párolva el is készültünk.
Rizzsel, tejföllel és a ropogós szalonnapörccel tálaljuk.