Egy nagyon finom, könnyed, nyári húsmentes finomság friss paradicsomból. Könnyen, gyorsan kész az ebéd! (bő 3 főre)
Hozzávalók / 3 adag

1 nagy db vöröshagyma
0.75 kg paradicsom (kb.)
250 g spagetti tészta
1 ek olívaolaj
oregánó ízlés szerint
só ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
100 g sajt

Elkészítés

Megmossuk a paradicsomot, egy mélyebb tálkába tesszük. Vízforralóval kb. 1,5 liter forró vizet öntünk rá, és 3 percig állni hagyjuk a forró vízben a paradicsomokat.
Ezalatt megtisztítjuk a hagymát, és apróra kockázzuk. Ha ez kész, lehúzzuk a paradicsomok héját, felkockázzuk őket egy mélyebb tálba. (A paradicsom zöld közepét érdemes kivágni.)
Felrakjuk a tésztát sós vízben főni, közben egy serpenyőben melegítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a hagymát.
Ha megpirult a hagyma, hozzáöntjük a paradicsomot. Kevergetjük, nyomkodjuk, és sóval, oregánóval, bazsalikommal bátran fűszerezzük a szószt.
10 percig kavargatva rotyogtatjuk a szószt, majd a tésztával összekeverve tálaljuk, és reszelt sajttal fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok!